Nak balik kampung ke tak

Anak 1tahun tengah selsema +berkahak, saya buntu, nak balik kg suami ke tak hujung minggu ni. Family suami jenis hidung sensitif, 3 4 org jgk. Dr awal kahwin tak pernah sehari pun tengok tak pegang tisu, So sy tengah fikir, nak balik ke tak, kan anak tengah tak sihat tu. Kalau anak sihat sy ok la lg nak balik pun walaupun confirm hadap & duk serumah dgn org yg tk sihat Suggestion please kawan² ibu

3 Balas

suami saya anak jiran tak sihat pun dia tak bagi anak keluar. takut bila main sama-sama nanti berjangkit. kita yang susah. bila dah sihat baru bagi keluar main macam biasa. pada saya time anak tak sihat better tangguh balik kampung dulu. ni anak tak sihat. family suami pun tak sihat. risau anak makin tak selesa nanti.

Sebaiknya tak bercampur dengan orang yang tak sihat. Takut tak perasan tercium anak juga kan. So ambil langkah berhati² . Sekarang memang musim ramai orang tak sihat.

Pendapat saya tak perlu balik. Anak saya kalau tak sihat memang tak bawa pergi mana2.