Perasaan takot untuk 2nd pregnancy

Anak 1tahun 6 bulan czer. If pregnant cm mne ek?? Rase sedih ank sulung kecik lagi. Lom puas nk manja manja. Skrg ni period daley 3 hari. Rase touching sgt2.. tak check lg. Tp if x pregnant sy akn mkn terus pil perancang 😭. Saya takot nk bersalin lagi. Takot utk masa akan datang. Hidup ni keras. Bkn x cukup makan or duit or dll. Tp perasaan tu takot. Pengalanan pertama buat saya takot nk bersalin. 😭 Berbelah lagi ready or x. Overthinking #Sharing_dong_Bund #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

2 Balas

sy pun ada trauma bsalin sulung. overdue, failed iol tpaksa emergency czer. tp Allah bg juga masa sulung 11bln. jujur kesian dkt sulung...tp sy redha, tawakkal, go with the flow. Alhamdulillah walaupun diuji dari segi kewangan..Allah Maha Kaya..dia beri rezeki kt part lain. ada yg bntu sedekah brg2 utk psiapan adiknya sbb blainan jantina..dpt pula mmg cantik2 baru2 lg. dan sy selamat bsalin secara elektif sbb masa scan bby dh 3.2kg. bila bsalin bby 3.1kg. now kakak 2y2m, adik 7mth. alhamdulillah serba serbi cukup semuanya.

1mo ago

xpe sy faham sbb sy pun merantau. jauh dari keluarga..yg ada cuma suami dan ank2 sahaja. klu nk tny khabar, sy video call keluarga sesekali.

sy pon org sekeliling da tny bile nak tmbh.. mmg rase trauma lg, sbb lps bersalin sy sembelit teruk smp 3bln.. lps 3bln bru ok.. mkn la ubat ape pon xjln.. bile sembelit, nk teran pon tkot dgn jahitan kt bwh 🥹pastu mikir anak pon kecik lg sebaya ank sis.. kdg tantrum, kdg manja ngn kite.. geram jee 🙂‍↔️