Hi ibu ibu semua. Anak saya xnak makan.. nak susu je. Nak buat mcm mn ye?

Anak 1 tahun 6 bulan

1 Balas

anak atas 1tahun susu bukan kepentingan lagi dh. selagi die mntk susu awk bagi, selagi tu lah die xkn makan. atas 1 tahun susu hanya 3kali sehari utk 180ml atau 1 kotak kecik susu fullcream tu saje. bila awk selalu bagi susu, dia akan kenyang sbb tu die xnk mkn. bagi makan dulu bru bagi susu. susu bagi pagi ptg dgn mlm je. pagi selepas breakfast bru bagi susu. ptg lps snacking bru bagi susu. mlm sebelum nak tidur bru bagi susu. pelbagai kan menu. mee pasta nugget homemade potato stick nasi ayam ke apa2 je. boleh follow happybabyfoodmalaysia dkt fb.