week 33 dr cakap baby kecil 2 minggu dari usia kehamilan .. berat baby1.6kg ..ada tips tak utk naikkan berat baby ? ..

amal makanan apa utk janin cepat membesar ? ##bantusharing #pleasehelp #1stimemom

2 Balas

Berat baby naik @ turun ni kadang2 bergantung pada cara hidup kita. Mcm mana pemakanan kita, rehat kita sehari cukup tak, ada tak kita ambil apa2 supplement yg doc sarankan utk membantu perkembangan baby. Sebab kadang kalau kita kurang mkn waktu pregnant pun boleh jugak jadi punca baby kita kecil dari usia kandungan sebenar. Amalkan makan makanan yg berkualiti ikut piramid makanan. Kurangkan atau tak payah ambil makanan yg tak berzat contohnya mcm junk food. Rehat/tidur sangat penting. Kena rehat cukup sehari.

xpasti sis.Saya pulak berat bby besar 2minggu.Sekarang 33w tapi berat bby dah 2.38kg n doc cakap air ketuban bby banyak..