Produk berkesan utk naikkan HB

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته mommies Nak tanya, product apa yg berkesan utk naikkan HB selain pengambilan makanan yg mengandungi zat besi.. skrg ni byk sgt product utk naikkan hb mcm Calla Milk, Susu Lazz etc.. tp sy confius mana 1 yg bagus n berkesan.. mommies ada cadangan yg boleh sharekan pd sy ?

5 Balas

Bykkan mkn buah jambu batu, zincofer amek waktu mlm sblum tido dan amek pati delima beli di kedai mknan arab tu. X ingat brand apa. Sis bole try mna tau serasi. Semoga dipermudahkan segalanya..

blh amek pati delima 1 sudu campur dgn air sejuk minum malam. byk mkn buah jambu batu. kalau ubat doc bagi obimin plus tp sbb darah ok doctor tukar iberet. sbb obimin iron tinggi buat sng loya

Saya makan jambu batu dr sblm pregnant sampai skrg , alhamdulillah hb 16.1

Saya amalkan jambu batu, kurma & jus mamariam. Alhamdulillah maintain je hb

9mo ago

Minum 2 sudu pagi, 2 sudu malam

sy mkn zincofer je dgn air sunquick kosong

9mo ago

sy ambil zincofer sblm tido.. lps makan zincofer terus tidur.. sblm ni ambil pg..mmg seminggu tu cirit,muntah,lemah badan..tp alhamdulillah lps consume sblm tido dgn sunquick okay...dia kena tukar waktu dan cara mkn..alhamdulillah hb selalu 12.3