Teringin air 100 plus

Allahu dah dua hari teringin rasa nak minum 100 plus sejuk-2 😭 ada cakap boleh ada cakap tak hmm 3 teguk minum takpa dak 😋 type ni pon ayaq lioq banyak dok telan hahahah

9 Balas

sy pn ade mnum sis mse 10w..mse tu tetbe demam n lesu bdn. request nk mnum 100 plus kt husb. after 2 3 teguk, sy mnum air kosong. tkot jgk nk mnum air byk². tkot perut x tahan gas air tu..tp so far alhamdulillah 😊 dh nk msuk 12w dh

Saya dari 6weeks alahan memang teruk and sampai skrg, doktor yang suggest minum 100plus. Berbotol botol dah saya minum. Kena warded sebab hyperemesis pun doktor tk marah pun kalau minum 100plus.

saya dlu alahan teruk masa 10week kerap muntah xtahn muntah pahit so saya mnum 100plus dlm 3ke 4 teguk hilngkn rsa pahit kat tekak so far alhmdulillah skrg okey je da nak masuk 16week da 😊

3y ago

Boleh minum ni 😋😋😋 janji 3teguk jhaaa

last year saya pregnant with cirit birit 19w. hospital bagi 100 plus isotonic in 3 day. saya sip satu teguk ja. pastu tak berani minum. 😆😅 alhandulillah baby selamat bersalin cukup bulan.

boleh tapi campur dgn ayaq kosong. ibaratnya satu cawan 100 tapi kena tambah 3 ayaq kosong. Sb nak kurangkan gula.

3y ago

Baik siss

Boleh jee dua tiga teguk tuu. Buat hilang ngidam takpa aih. Jangan sebotol dah laa

3y ago

Hihi 3teguk jha alhamdulillah

sya dri awal mngndung smpai branak mnum 100plus sjuk 2 kali smingu..😂..#tiadaGDM

3y ago

Hihi 😝

boleh je 3 teguk, sampaikanlah hajat teringin tu 😁

Minum jelah sikit. Buat hilang kempunan.

3y ago

Sy pun kadang2 lupa tgh preg, so terminum je air berkafein & bergas. Nasib time minum sedar diri, alhamdulillah so far ok je🤣