Dah buat Detail Scan?

Alhamdulillah tadi saya baru selesai buat Detail Scan di Klinik Siti. Kandungan sy skrg 23 weeks. Memang sangat terperinci penjelasan dan pemeriksaan dari kepala,jantung,perut,paru-paru,usus, jari jemari, tgn,kaki, perut baby. Sehari sebelum nak pergi scan berdebar jugak sebab takut result xcantik n xleh terima sebab sebelum ni pernah miscarried 2x, n during this pregnancy pernah demam panas 2minggu siap kena warded n bt Chest Xray. Alhamdulillah tadi detail scan, Result baby sy semuanya normal dan baik. Tak ada yang bermasalah. Organ semua berfungsi sempurna, lengkap semua jari jemari. Walaupun sy ada GDM on diet, baby membesar ikut growth chart. Fuh lega! Sonographer memberikan penerangan yg sgt baik! Baby pun cooperate dengan bergerak ikut arahan bila sono nak check. Nak check tangan, dilepaskan genggaman jari jemari utk kiraan. Bila nak check gender, dia terus buka kaki. Kesan makan fish oik banyak sangat ni 😅 Soalan sy anda dah buat atau pernah buat #detailscan tak? Result macam mana? #firstbaby #1stimemom

Dah buat Detail Scan?
21 Balas

pernah buat. alhamdulillah semua ok. x sbr scan second baby ni. doakan sy sis