Dah buat Detail Scan?

Alhamdulillah tadi saya baru selesai buat Detail Scan di Klinik Siti. Kandungan sy skrg 23 weeks. Memang sangat terperinci penjelasan dan pemeriksaan dari kepala,jantung,perut,paru-paru,usus, jari jemari, tgn,kaki, perut baby. Sehari sebelum nak pergi scan berdebar jugak sebab takut result xcantik n xleh terima sebab sebelum ni pernah miscarried 2x, n during this pregnancy pernah demam panas 2minggu siap kena warded n bt Chest Xray. Alhamdulillah tadi detail scan, Result baby sy semuanya normal dan baik. Tak ada yang bermasalah. Organ semua berfungsi sempurna, lengkap semua jari jemari. Walaupun sy ada GDM on diet, baby membesar ikut growth chart. Fuh lega! Sonographer memberikan penerangan yg sgt baik! Baby pun cooperate dengan bergerak ikut arahan bila sono nak check. Nak check tangan, dilepaskan genggaman jari jemari utk kiraan. Bila nak check gender, dia terus buka kaki. Kesan makan fish oik banyak sangat ni 😅 Soalan sy anda dah buat atau pernah buat #detailscan tak? Result macam mana? #firstbaby #1stimemom

Dah buat Detail Scan?
21 Balas

saya first baby pun buat detail scan masa 20 weeks di poliklinik az zaara sekali package dengan 5d scan 😍 harga berpatutan sangat! sonographer sana semua baik. insyaallah yang kedua ni pun nak repeat di klinik yang sama. sekarang dah masuk 7 weeks, last week pergi scan untuk confirm pregnancy tapi baru nampak kantung. so next week nak pergi scan lagi 🥰 doakan saya ya semua. semoga ada rezeki dan adik baby dalam perut sihat selalu

saya pn baru buat detail scan kt klinik Anda sonoBee kota dmnsara..sy baru 20weeks..Allhamdulillah perkembangan bby semua sihat dan normal..masa anak pertama dpt detect awal ada mslh..ank no 2 ni alhamdulillah sihat dah perkembgan yg normal..mmg bagus kalu buat detail scan kite bole tau perkmbgn anak kite dlm perut lebih detail..

2y ago

yee kne buat appt dlu kt laman eeh dye..kos dye saya buat masa tu tgh promo cny detail 5d rm98.. kalu harga asal rm128 tak silap saya..

Saya buat detail scan 4D5D rm98 dekat sonobee, itu ialah keputusan yg paling tepat sy buat sbb lepas buat baru tahu usus dia ada problem sikit sekarang ulang alik dua mggu sekali jumpa pakar dekat hospital, alhamdullilah baby dalam perut dah makin baik. Sekarang dah 31 mggu rasa tak sabar nak jumpa baby 😍😍

Hi saya pun baru buat baru baru ni. Alhamdulillah semua normal walaupun saya GDM on ubat. Lega sangat bila tahu semua nya ok. Mcm sis jugak sblm pergi klinik punya la risau takut ada apa apa masalah soal nak tahu gender dah jadi no 2 hehe.

saya skang 23week 1hari baru nak buat scan details before appointment 17/2 klinik biasa hope semua ok la huhu sbb baby saya kecik je.. anak pertama...😌Nnti ambik klinik myfamily je mampu sbb murah details dia

tahniahhhhh 😃. sy gdm on treatment alhamdulillah tumbesaran baby normal juga. tp tak pernah buat detailscan luar. biasa memang under doktor/pakar tempat sy dah detail juga.

Alhamdulillah mommy. Pernah buat. Dapat doc yang friendly dan macam mak² juga. Seronok bila explain perkembangan anak tu normal. 💞

Semalam Nak pergi buat 5D scan, dia Taknak tjuk muka 😅, gander pun sipi2 ja.. Sya dah 33 minggu, puas Dr pjuk pun dia x Nak tjuk...

berapa rm ea kalau buat detail scan? fish oil tu kena makan masa berapa minggu?

pernah buat. alhamdulillah semua ok. x sbr scan second baby ni. doakan sy sis