Due 27/12 Dah bersalin 11/12

Alhamdulillah Sya dah selamat bersalin pada 11-12-23 jam 1.40pm seberat 2.86kg...sakit contraction kejap ja..dtg² PAC dah 3cm beberapa minit kemudian 7cm then push keluarlah seketul baby boy...syukur sangat² yg diharapkan Allah s.w.t makbulkan😊

4 Balas

alhamdulillah. selamat berpantang sis. boleh share tips cepatkan bukaan tak?

4mo ago

banyakkan brjlan n tgah sakit contraction tu Klau boleh tahan lagi cuba buat kerja rumah skit²...

contraction yang sis rasa tu mcm mana ehh? saya confius bab ni .

4mo ago

dia sakit 5²mnit sakit dan berterusan makin lama makin sakit...sakit dari punggung smpai pinggang makin lama dia macam menekan ke bawah tau...ha yg tu sbab baby dah nak keluar and then kita akan rsa nak kencing yg tu pun dktor ckap sebab baby dah nak kluar

cantik tarikh baby keluar 😊

4mo ago

Alhamdulillah sis

ada tips ke berslin sblum due?

4mo ago

just banyakkan brjlan@bergerak n cuba pjuk² baby suruh kluar awal sebelum due...in Shaa Allah baby akan kluar bila dia rsa nak keluar