37W3D bersalin induce air ketuban kurang dan baby kecik.

Alhamdulillah sy dh selamat bersalin baby girl seberat 2.46kg secara normal induce drip (tanpa epidural) masuk pukul10 bersalin pukul5.30 ptg. 5min push. Alhamdulillah syukur YaAllah.. baby sihat sempurna. ❤️🥰 this time betul2 mental ready untuk induce drip, husband tlg bg sedut entonox sampai sy bersalin. Kalau nk pgg sendiri mmg tak mampu. 😅🥰 semoga anakku membesar dgn sihat. Aamin YRA.

3 Balas

entonox gas tu membantu ke sis? btw tahniah. bestnya tak payah tunggu sampai 40 minggu 😅

2y ago

Sy x pasti dkt kerajaan ada ke tak. Sy rasa ada jgk kot. Sy bersalin dkt kpj. Mmg dh sediakan gas tu

Alhamdulillah.. tahniah. Selamat berpantang

Selamat berpantang mommy ❤️