Emergency czer

Alhamdulillah selamat melahirkn pd 31/8/20 secara emergency czer..overdue 2hari tiba2 malam 31ogos jugak pecah ketuban kat rumah.. spnjg pregnant takde masalah apa2.. tak sangka kne emergency czer dsebabkn jantung baby drop msa bukaan ke 5cm.. ibu nangis bila dpt tahu kne czer..ibu takot sgt..tp ibu nk jmpa ank ibu.. ibu kuatkan smngat ..dan alhamdulillah lahirlah ank merdeka ibu ni..hehe..#firstbaby2020

Emergency czer
32 Balas

Tahniah... alhmdulilah sy selmat dari czer...bukaan baru 6cm,jantung bby dh drop,dokter dh siap2 nk antar sy p blik bedah dh tp nurse yg tolong sy dy mcm tahu sy x nk czer..sy ckp DH x blh tahan sakit dy trus suruh teran,bnyk kx gak teran alhmdulilah lahirlh bby boy pada 22/08/2020 pada jam 8.58pg...sy dh overdue patotnye kne masuk ubat tp oleh kerana ada contraction Masa masuk wad n Ada bukaan 3cm x jd masuk ubat...pengalam sy 4org ank smua bsalin normal jd ay x brani nk bsalin czer...

4y ago

alhamdulillah rezeki awk.. sy smpai skrg emosi trganggu.. tiap kli igt psl czer,sy akn nangis.. mcm trauma.. nk gerak pn takot2 je sbb takot luka trbukak..doakn sy supaya cpt smbuh.. rindu nk uruskn suami n ank .. sy pon overdue 3hr.. sptutnya induce 4/9.. tp tetap x de rezeki nk brsalin normal.. sy tido pn mmpi psl czer.. mmpi seram2.. rsa xkuat..tp demi baby sy kne kuat.nsib baik suami sllu bg smngat..

Tahniah puan..slmt berpantang.. sy masa ank 1st doc kt klinik swasta cakap 90% sy kne bersalin czer sbb x ckup ketinggian, down sgt mase tu.. tp Alhamdulillah bersalin normal..skrg dh 4org anak, semua normal..jd rezeki bersalin normal / czer tu dh ditentukan..walau cmne kita elak utk di czer, kalu dh ditentukan, czer jgk akhirnya..kalu normal pun cm tu la..

4y ago

Jgn fikir cmtu puan.. Alhamdulillah dapat suami yg memahami..be strong

Sy pn bru bsalin 5/8 lepas. Emergency czer jgk. Bby last minit blh songsang. Bukaan pulak dh 3cm, contraction mkin kuat. Dtg LR kol 6ptg, kol 10 mlm trus ke blik OT. Dgn xbersedia fizikal and mentalnya. Pgalaman bbeza bila msuk blik OT, takut, mnangis jgn ckp la, smpai pakar tenangkan sbb xnk kita stress.

saya pon first time kena emergency czer jgk lahir 23/8/20 Alhamdulillah baby girl bukaan da 8cm terpaksa kena bedah jantung baby drop dan lemas dlm perut.. mula2 takot tpi demi anak dlm kandungan ni.. tarikh kandungan da 39m 4d...

4y ago

8cm klo nk teran dh blh dh tu..

Wahhh tahniah.. Sama jgk ngn sy.. Emergency czer sbb jntung baby drop. Buka cuma 3cm ja. Time tu cuma pk nk baby slamat ja. Alhamdullillah dia dh 4 bln.

4y ago

Sy xbrani ckp.. Bergantung pd bdn jgk. Sy alhamdullillah sekejap ja dr segi luaran. Dalaman mmg kn berjaga2. Tp petua org tua2 ckp elok makan limau Sunkist. Elok utk czer. Kalo ada bantal utk menyusu lg dpt membantu kurang skt.

Alhamdulilah tahniah.. Birthday sama dengan aunty lah🥰🥰 setiap tahun tak payah risau, mummy dengn daddy tak akan lupa birthday awak😁

4y ago

wahh.. hehe tq aunty

Alhamdulillah tahniah,luka czer cuci dan pastikan sentiasa kering ye,saya pakai dermacyn utk cuci luka doktor yang suggest

4y ago

harini hari ke 12.. alhamdulillah dh boleh bergerak n sakit pn sikit2 je.. cuma kne hati2 je.. sy pn cuci guna dermacyn 2kali sehari..

tahniah sis..selamat berpantang... sama mcm kak ipar sy..dpt baby merdeka..🥰🥰 semoga sy pun ada rezeki juga..aamiin

4y ago

aamiin³ yarabbal'alamin

Alhamdulillah tahniah... sye emergency czer juga 5/8/20 sbb jantung baby drop juga masa bukaan dah 8cm.

4y ago

dah cuba tapi tak brjaya. sbb baby besar.

sy bukaan da 7cm sampai hosp..jantung baby drop juga...frust kena emergency czer anak 1st...

4y ago

kan.. frust rsa.. sy rsa mcm emosi trganggu..n bila tringt psl czer tu,rsa nk nangis .sbb fizikal mental tak brsedia utk czer.. duk fikir igt boleh normal.. skrg ssh nk uruskn ank..hmm..