Susu ibu tak keluar

Alhamdulillah. saya dah selamat bersalin malam td pukul 9.30 malam .Dapat Anak lelaki dgn berat 3.1kg.. Tapi kesian baby lapar susu..? Dok urut² breast pun susu x nak keluar..

2 Balas

Beli pump tangan or letrik, awal2 nie susu masih kurang, yang keluar kolostrum untuk baby..warna kuning, nampak sikit tapi cukup untuk baby.usus baby newborn pun besar telur je..x minum banyak..jangan stress nanti susu kering.

Mcm saya kena pi mengurut dulu.mengurut 3 hari baru susu kluar. Pengalaman Anak pertama dulu. Pump susu pun kne buat jugak