PERASAAN SEORG IBU

Alhamdulillah pantang hari ke 16 kini, anak pertama gap 7 tahun dan alhamdulillah kini start back re journey menimang anak kedua. Saya dah berumur, tp kini terasa gentar lebih utk reorganise schedule sebagai seorang ibu pada kedua anak. Mlm terjaga utk anak kedua dan siang pulak duk layan keperluan bersama..terasa gelisah utk menguruskan sendiri semula. Kadang terasa masa pada anak pertama dah tergangu bukan spt dulu dan tanggungjawab kini lebih. Tp rasa alhamdulillah lihat anugerah tuhan mmg bershukur for all the sweet moments. Hati pula berdebar debar utk agihkan masa pada keperluan mereka dan keperluan diri sendiri. Taniah pada ibu ibu yg mempunyai ramai anak beranak, share lah tips utk menguruskan schedule routine seharian anda kendalikan anak anak bersama rumahtangga anda. ☺️ Tips, pls

2 Balas

Masya Allah... take a good care , bila rasa susah, ikut apa yg nabi sampaikan pada anak kesayangannya Fatimah; sebut SubhanaLlah 33x Alhamdulillah 33x AllahuAkhbar 33x

Alhamdulillah tahniah mommy. Saya belum anak 2 hehe. Apa pun jaga diri ya mommy. Moga dipermudah urusan