Anak kedua

Alhamdulillah, kandungan saya dah masuk 8weeks. Tp loya + angin buatkan saya rasa xselesa. Anak pertama alhamdulillah okay sgt2. Ada tips x utk hilangkan angin dan loya ?

4 Balas

Saya rasa loya mual pening teruk masa week 5-6. Start week 7-8 ni dah kurang banyak. Saya ada baca kata fish oil omega 3 tu bantu kurangkan alahan. & saya perasan lepas consume Fish oil tu mmg alahan saya kurang banyak. kira badan dah boleh adapt sikit di fasa week 7-8 ni. macam biasa setiap pagi kalau perut kosong mmg mual pening semua ada. lepas saya amek fish oil then lepas tu terus ok. Ohh dan juga sis boleh amek ubat loya. saya haritu klinik scan bagi. Tapi pada badan saya, ubat loya mmg membantu. cuma dia tak tahan lama, kira kena amek 2-3 biji juga dalam satu hari. tapi utk fish oil membantu sangat. pada badan saya laa. Semoga membantu🥰

11mo ago

oh okay2. terima kasih sis. sebab sy ni alahan ada masa agak teruk sampai lembik abis badan. kadang tu alahan ringan2 je. tp xtahu la pula 7-8 weeks ni mcm mana pula cabarannya. 🙂

saya anak 1st & 2 ok lagi. takde loya lansung. bila no 3 terus loya, selera makan takde. Smpai kembung angin

Sy minum air halia. tak kerap sbb utk mudahkan sy tidur.

11mo ago

Nanti sy cuba ya. Terima kasih byk2

makan buah je.. atau asam2.. minum air masak suam2..

11mo ago

Asam sy dah cuba. Tp makin angin jadinya.