Bersalin 34weeks 3days

Hi. Alhamdulillah just nak share sy selamat bsalin 24/01, tapi due 4/3/2023. Nak dijadikan cerita 22/01 pagi tetiba turun darah laju + ketulan darah sampai ke kaki. Terus husb bawak ke hosp, n check bukaan dah 2cm. Lepas check ctg smua, doc cucuk ubat tahan sakit since ada contraction n ubat dexa untuk matangkan paru2 baby. Time ni still pujuk baby supaya tunggu smpai 37weeks baru keluar. Day2 warded, darah makin kurang . keluar sisa2 darah berwarna coklat je. Ingatkan dah boleh discharge . Day3 warded, pkul 5pagi ttba rasa sakit contraction n keluar darah + lendir agak byk. Check bukaan still 2cm. Doc bg ubat tahan sakit then tido smpai 11am mcm tu. Time ni sakit dah lain macam, rasa menekan ke bawah n rasa macam nak terberak . Pkul 12pm pergi mandi, contraction macam nonstop. Terus bagitau nurse suruh check bukaan, dah 7cm rupanya. Terus tolak ke labor room, lebih kurang 40min dalam tu, keluarlah anak bertuah sberat 2.08kg. Alhamdulillah .. maybe dia tak sabar nak jumpa mommy n daddy dia . #First_Baby

16 Balas

alahai sy due 2/3 pun dah seram dengor ni. btw tahniah sis dah selamat melahirkan. dan selamat berpantang ya 🥰