Due 11/11, baby keluar 2/11

Alhamdulillah. Lega sangat dpt lahirkan anak. Tapi mommy yg ada gbs mcm saye. Lepas beranak, maybe anak akan ditahan di nicu untuk drip antibiotic. Sedih sbb tengok masing masing pegang baby sendiri after bersalin.

12 Balas

Sy pun gbs+ & ada gdm on diet. Baby sy pun same kene tahan kat NICU even masa bersalin tu sy dh dpt antibiotik. Lahir 2/11, harini 5/11 masih on antibiotik kat baby. Sedih n risau sgt. Tadi pagi doctor call ckp baby dh develop jaundice pulak. Lagi bertambah risau. Down sgt sampai susu pun takde

Been there sis. Due 2/11 tapi baby keluar 29/10. Semua pgg baby selepas bersalin tapi saya duduk sorang2 je sebab baby kat nicu. Tapi esoknya lepas saya discharge wad saya, saya dapat duduk satu wad nicu dengan baby. Alhamdulillah. Semoga semuanya baik baik saja ya sis. I pray the best for u

2y ago

Saye tak boleh dok ward dgan baby sbb icu. So mmg kena ulang alik. Hmm. Takpela demi anak.

syukur selamat bersalin ..doakan sya selamat bersalin juga ye due 9/11 rabu depan tkde tanda2 lagi huhu .. selasa dpan dh kena serah diri sbb ada gdm on diet

1y ago

syukur alhamdulillah mommy 😍😍😍 amiin trima kasih atas doa ..bby msih suka dlam perut huhu

sy pun ada gbs msa hamil ni. due kita pun sama tapi bby sdp dok dlm perot lagi. 😅 nak tanya, pas bby lahir kita xblh pgang bby kita ke kat nicu tu?

2y ago

Yeke. Takpe, as long as belum overdue. Lepas bersalin tu kite pegang kejap je sbb nurse akan biar skin to skin dgan kite. Then bawak terus ke nicu. Mom boleh lawat bila bila. Boleh je pegang dia. Tapi untuk bapa kena dtg waktu melawat je. Itu pun masuk 20 minit je. Hmmm. Depends pada situasi anak tu mcm mana.

Runsing nya sbb saya pun ada gbs😭 mommies bila anak duk nicu, kita kena sediakan susu ke? Ke nurse akn bgi susu formula ke apa?

don't worry ibu. sy pun gbs + gdm jugak. take some times alone and rehat sepuas2nye sebelum jaga baby. tahniah & selamat berpantang.

2y ago

Betul betul. Husband pun cakap ada hikmah semua ni. Allah bg kite rehat kejap, bersedia untuk susu kan baby nanti. Masing masing ada struggle dia kan.

tahniah..its okay..dulu baby sy 5hari on antibiotic,skrg alhamdulillah sihat..3tahun dah pun..

2y ago

Alhamdulillah. Tula mental kena kental sikit. Sbb kdg nak ternangis tengok dia. Tapi tahan je, kawal je.

Due kita sama tapi baby masih duduk dalam perut🥹 doa kan sy semoga dipermudah bersalin aamiin

2y ago

Amin amin. Saye doakan urusan bersalin awak dipermudahkan Allah ya. And moga baby and awak sihat 💖

Mommies yg anak kena tahan kat nicu, ada pam /perah susu tak? Xbengkak susu ke?

sya pula due date 1/11/22 tapi bby mau lahir lebih sehari 2/11/22🥰

2y ago

eya sis ku🥰 sya bby girl