Baby 2021 not meant to be..

Alhamdulillah.. bby nk kuar awal walupun takde tanda2 bersalin.. kne refer hospital oleh doc kk sbb bby scan beso n air ketuban banyak @38 week.. 4 doc scan beso 3.5kg.. tapi kne tolak LB sbb bukaan da 4 cm. Alhamdulillah sekali lagi dipermudahkan.. kul 5 lebih masuk, kul 9 lebih malam lahir laa putri sulung mama.. penantian 7thun. #3.1kg #normal38week #girlsyomel #22122020 #edd5Jan2021 #LB_17pm_21pm

Baby 2021 not meant to be..
71 Balas

scan baby besar pon kena refer doc hospital jugak ya? sy haritu scan di KK untuk 37weeks,,3kg... next temujanji ni rasanya dh xde scan perut,,,just cek2 perut je by nurse...mmm,,,ok la kn..bimbang la plak,,takot baby besar sngt nanti..nk push ank sulong jugak ni 😅

3y ago

sy mase 36 week.. berat baby 2.8kg.. n afi 17.. repeat scan utk bby growth n air kerumban.. result dia tu laa.. 3.5kg.. air ketuban 20.

saya 37minggu, tanda² x mai lg.. tp ahad ni kena masuk wad sbb doc nak pusing baby, baby saya songsang.. mohon doa bg baby saya pusing sndri sblm ahad ni.. saya xnak msuk wad lg, kesian ank sulung saya..

3y ago

semoga bby dapt berpusing dgn kuasa Allah n berkat doa kawan2.. tabah kn hati mommy yer.. jgn stress2..

Sy pon kne refer pakar ni sbb baby besar. Scan masa 39w baby 3.6kg. Tp masih belom ada tnda bersalin. Tak tau la nnti scan dgn pakar mcm mana ni esok.. harap2 tak besar sgt mcm yg kk bgtau

3y ago

kite pon takde tanda.. ingat kne pakse.. rupanya jalan da bukak.. tak kne pakse..

alah tomei2nya..tahniah selamat berpantang..teringat masa bsalin bulan 6 hari tu bby sya dah nak masuk 7 bulan dah..sekejap je membesar😁

Wah tahniah sis...selamat berpantang... Doakn sy jgk dprmudhkn bslin... 38w 5dy... Due 1.1.2021... Bby msih srnok kt dlm

3y ago

sme la due kite..1.1.2021...

alhamdulillah tahniah .due saya 27/12 .39w 3d ni tpi baby tkmau keluar lagi tanda2 pon masih tkde lagi .hmm risau #firstbaby

3y ago

Sama lah kita due date tapi takda tanda2 lagi😢

tahniah sis... sy ni belum ada kabar lagi dari baby masih menanti tanda2 39week... baby nak lahir tahun baru kot ni 🤭🤭🤭

3y ago

klu hari ni krismes.. jumaat terakhir.. ade gak doa bersalin 1 jan.. jumaat pertama 2021.. tapi Aturan Allah lagi hebat.

Sme la kita 38w baby dah klua tp baby sy 3.51kg doctor scan 3.6kg n suggest czer x sempat czer baby dah klua da he3

comelnya... alhamdulillah...saya pun masih dalam pantang,baby boy lahir 19/11.. penantian 12 tahun...

3y ago

terima kasih...

tahniah kak.. 🤭🤭.. sy pum masih menunggu.. 38 weeks. xde tnde² lg.. smga bby kluar awl bulan 1 😊😊

3y ago

bruntung sempat jumpa.. msti hppy suami kak..😊. slmt brpantang kak.. smga bby dan ibu sihat².. aamiin