nak tauu

alhamdulillah .. baby sya ada 6 bulan , btway lately ni asal saya makan atau isi perut bahagian hulu hati atau bawak tulang rusuk tu selalu sakit . rasanya mcm mengembang dan sakit yang amat .. adaka itu normal ?

7 Balas

Sy pun kdg2 jdi jgk. Slalunya klu pedih kt ctu, prut msuk angin atau mkn trlebih..jd klu sy mkn kuantiti sikit je tp jgn sulam air...dh 5-10min bru mnum air ksong...ini ap yg sy buat la

Kurangkan mkn yg brminyak, goreng2, pedas atau trlalu tinggi asid dr buah2 spt oren. Lepas mkan jgn terus baring tunggu stgh jam baru boleh baring

sya pun rasa mcm tu skrg sis, kandungan masuk 6bulan selalu sakit

Sama la..saya pun rasa skrg ni 😣 #firstbaby29w5d

5y ago

me too frst baby

Sama la sy pun.. Slalu rs mcm ni..

Sama mcm sy..doc kata bb baby dh membesar,tolak paru2 kita sbb tu sakit bwh rusuk tu..

Normal sis mmg baby mula membesar