37minggu4Hari Selamat Melahirkan

Alhamdulillah 24/11/2022 lahir putera pertama ku kedunia..due sebenar 11/12/2022 tapi baby tak sabar dah nak jumpa mummy n daddy dia😂 syukurrr semua dipermudahkan..

17 Balas

Alhamdullilah tahniah sis! Sy due 10/12 2 3 hari bru start rasa mild contraction, harap bersalin dlm masa terdkt ni juga. Puas dh sy berjln, pakai yoga ball tp baby selesa lg dlm perut mybe ikut kakak dia dlu 😅

1y ago

Sma mcm sy sis. Menyapu , mop lantai , bt yoga , besenam. Tak kluar2 jg bby 😂 sy cuma sakit pinggang pastu krem perut ja.

due kita sama .. tp baby masih blm ada tanda2 harap2 masa nenek dia dh sampai sini nanti dia kluar lah doa kan sy dipermudahkan urusan bersalin ya utk sis selamat berpantang 🥰

Bestnyaaaa! Sy due 10/12 tapi takda tanda. Sakit kontraksi semuuuua takda. Sakit ari2 pun takda. Mcm mana nk bg cepat beranak sis? Anak pertama ke?

1y ago

Sama due kita sis.. 😊

saya ada keluar darah warna coklat ni, tapi air ketuban blom pecah. Due 3/12 tadi pergi hospital cek jantung baby n cek bukaan 1cm je, doktor suruh balik je. 😅

Wahh tahniah. Sy pun due 11/12 tapi sekarang tak ada apa2 tanda.. risau pun ada. Harap lahir sebelum due sebab sy ada gdm 😣

1y ago

Kalau ada gdm bukan kena paksa 37-38w ke sis?

sama macam saya. due 4.12, tp sbb ada gdm on ubat sepatutnya kena serah diri 19.11, tapi baby keluar awal 14.11. 37mggu 1 hari.

1y ago

geng nak keluar awal. 😆

Eh due kita sama 11/12. Tp saya kena serah diri 5/12. Induce 6/12. Masih takda tanda lagi. Doakan saya pula ya💕

Sama due 11/12, tapi masih belum ada tanda contraction palsu pun tk ada. Excited pulak tgk sis dh bersalin dlu 😆

tahniah ! saya due 16/12 sekarang contraction palsu on off & baby mengeras .. tak sabarnya nak jumpa baby 🤭

Alhamdulillah tahniah sis selamat berpantang. Sy due 12/12. Doakan sy dipemudahkan segala urusan bersalin yeaa.

1y ago

sma due kta moms,baby masi selesa lg d dlm,semoga kita ibu" dipermudahkan segala urusan,🌹🌹