kongsi alahan mommy mommy semua

Alahan sy xleh hidu bau2, apa lgi klu bau masakan ?

47 Balas

Mengandung anak 1st.. 5bulan xboleh langsung bau masakan.. G dapur bau bawang pon xboleh.. Mmg sanggup dok selubung bawah selimut ttp segala tingkap dan pintu bila jiran masak.. Sbb time tu dok umah sewa yg jenis tanah lot tu.. Mmg kuat bau.. Rasa nk marah sgt.. Pastu sabun mandi, ubat gigi semua kene tukar.. Xleh pakai yg biasa pakai tu.. Paling benci time mandi.. Sbb kene bau sabun dan kene gosok gigi.. Penyudahnya.. Sehari sekali je sy mandi.. Hihi.. Tu pun time hasben nk blk keje.. Masa tu xbekeje.. Dok umah je.. Lunch mkn buah2 biskut dgn cereal je.. Nasi mmg xlalu mkn.. bau xboleh inikan lagi nk mkn.. 😂

Tngah pregnant ank ke3.. Ni first tme ada alahan😖.. Masa awl khamilan.. Smua bnda xble msuk nk mkan apa pun xble.. Mual jerr..brpa mnggu jgk lh asyik mkan pisang jerr dn bbur 😆.. Skg alahan dn bkurang.. Tp sy skg xble tngo bnda2 mcm taik😅 xkesah lh taik cicak ke taik ank ke mst muntah ..dn bau asap rokok trus sakit kpla klau trhidu🤕..... #19wks

Org lain msk xleh bau. Sendiri masak xper ok je. So mmg akan msk sndiri. Haha. Makan kedai mmg jarang sbb xleh nak bau kalau depa msk. 1st trimester ayam ikan lgsung xleh masuk. Byk mkn buah je. Minum air pn nk yg ada rasa n sejuk. Minum air kosong kuar balik😁

Stakat msak smua xdk msalah...cuma perfume ja la xsentuh lgsung...prfume kreta dh buang pun...hahahahahah Alhamdulillah xdk lg alahan stakat ni...mgkin berbalik pda suami kot, dia lak yg lpar stiap msa...

Alhamdulillah takde morning sickness. Tapi mula2 preg takleh bau benda2 menumis. Husb la dah suka makan makanan bertumis kesian dia 😂 Alhamdulillah skrg dah ok lepas masuk 2nd trimester

Saya bau masakkan sendiri tkpa ..tp bau masakkan jiran dpn umh ,mmg Saya tk tahan ..klo dia masak mmg Saya akn tutup pintu umh😂.. skrg dh 16week alhamdullillah ,semua alahan Saya dh hilang ..

5y ago

Sama 🤣

Sy masa trismeter ke dua langsung tak leh dekat dengan suami, bau busuk la, mcm2 la, padahal dia baru lepas mandi🙃🙃, kadang2 sampai merajuk la sbb sy ckp dia busuk... 😆😆

Sama mcm saya masa pregnant anak 1st.. Teruk Sgt alahan smp masuk wad sbb lansung xleh bau mknn.. Lama jgk sblm nk hilang. Mula2 tu boleh mkn buah je.

Sy morning sickness xde tp asal petang jek mula la mual2 gastrik bdn berangin smpai ke mlm..bau masakan ikut menu..ade yg bley ade yg xtahan 😂😂😂

4y ago

Sama la sis. Aduhaiii kalo gastrik tu sampai muntah2 sy 😢😢😢😢😢

Bila org masak. .larat je mkn . .bila sndiri masak. adoii loya x thu nk ckp. x lalu nk mkn .tapi terpksa kne masak nnti suami x mkn plkk. .