Keguguran

Akhirnya, sudah ketentuan Allah.. saya keguguran pada hari jumaat pukul 4 pagi.. sblm tu pkl 10-12 lbh waktu malam saya sakit sangat2. Perut rasa cramp, mcm sengugut.. darah terus keluar walaupun tgh baring. Pkl 2 pagi saya bangun lagi, sbb darah banyak.. dan Pukul 4 saya terjaga disebabkan perkara yg sama. Waktu saya tgh berdiri depan toilet, terus terasa keluar ketulan dari bawah.. saya xberani tgk waktu tu..sbb saya tau saya keguguran.. menangis dlm toilet ja.. Kandungan 9mggu. Tahun lepas gugur, tahun ni pun gugur. Dh ketentuan Allah.. kena terima..Suami pun kecewa jg..?saya serba salah pada suami.. saya xjaga kandungan dgn baik. Saya berharap ada lg rezeki selepas ni.. dan saya skrg kena berpantang. Kpd ibu2 yg menghadapi masalah pendarahan, sememangnya perlukan rehat yg banyak. Saya kurang rehat disebabkan kalut dgn majlis adik. . Rasa mcm nk putar masa balik.. Saya doakan ibu2 yg sedang mengandung supaya jaga kesihatan, dan rehat secukupnya.. ???

1 Balas

Sabar ea.. Sy pon tgh pregnant tp bru 12w tp sbelum tu penah gugur tahun lepas n bulan 2 tahun ni. Sy harap kandungan sy kali ni dipelihara. Amin. Jgn rasa bsalah n jgn rasa sedih sgt. Sy bila sy gugur sy nangis skejap lepastu fikir ok Allah nk bg pd waktu yg sesuai n yg tbaik. Smpai kakak sy tnya ko x sedih ea gugur. Sy jawab x sbb sy yakin dgn Allah. Insya allah ada rezeki tu. Percaya takdir Allah je tau😍

5y ago

Alhamdulillah tahniah yaa