Sorry sy nk tnya kalu kita nk bersalin awl dri w kita blh ke .. Sy skarng dh 36minggu 1hari

air batu kosong

5 Balas

Minggu lepas saya admit sebab turun darah sikit. Masa tu 36weeks. Saya tnya doktor kalau kna bsalin, ada masalah tak?doktor ckp berat baby and ketuban ok should not be a problem pun. Tp doktor tak rasa akan beranak skrg. Now sy dh 37weeks dh full term blh brsedia bersalin anytime soon

2y ago

Semoga dipermudahkan 🤲🏻

kalau tiada apa2 masalah pada baby & mami rasanya tak boleh kena ikut prosedur bersalin if baby dah bersedia nak keluar tapi jika ada risiko memang akan disarankan awal oleh dr sendiri

awak ada high risk ke? rasa kalau tanya doctor if xde high risk doctor tak kn bg kita bersalin awal. lagi pon baby akan keluar bila tepat waktu dia.

Seelokknya bersalin lah 37w keatas.. Betol2 matang

Kenapa nak bersalin awal ya mummy? Ada masalah ke?