due

Agak keliru sikit... 40 minggu selalu due yg diberi...40minggu to sbnr nya brpa bulan? 37to 9 bulan kan?

8 Balas

Sy pun duk confuse kiraan ni jugak. Sbb plan nak bersalin kat kg. so nak kena plan elok2 la cuti.

4y ago

Kalau baby cukup bulan 37w= 9bulan 10hari tu dah boleh lahir kalau dia nak keluar..sebelum 37w baby belum matang kalau lahir jadi baby premie (paru2 belum matang) 40w = 10bulan. Yg ini ikut due date..kita boleh pregnant sehingg 41w..masuk 42w kalau baby tak nak keluar jgk..induce akan dijalankan..