?

Agak bila la sesuai sama untuk shopping barang baby...?

21 Balas

Saya start 5 bulan dh strt beli sikit2..pastu pegi baby expo..pegi awal x pe sebab mmg ramai sgt org, klu pegi 7-8 bulan sure dh x larat nk brjalan..sy pegi Tce Baby Expo bulan 4 aritu mse 5 bulan..still larat nk brjalan..baju baby tu sy beli sikit2 tiap bulan..skg dh 38w kaki pon dh bengkak & strat sakit...tggu masa je semua dh siap,,cuma carseat je belum beli😊😊

sya 16weeks dah beli..haha suami yg excited..tapi beli kat online shopee ja..pos laju,abx,mail kota kinabalu,cerahan mail pun muak balik2 hantar tmpt yg sama hari2...😂..bertimbun sya order..

5bulan dh start beli sikit2..nk beli sekali sekepuk, duit la pulak xberkepuk..hahha Mulakan beli brg yg besar2 dulu, dh tw gender bru beli baju2 & semua brg2 keperluan

19 minggu lagi dh beli..dh siap semua dah..tinggal basuh n kemas letak beg je..😊kalau sis nak beli lepas tahu jantina pun boleh..

Saya start beli masa 5 bln. Skunk sy dah 6bln, Tapi beli sikit2 sis. Kalau beli sekali byk, nnti kempis pocket kita. Hahahaha.

Ikut waktu mn sis rasa blh g shopping brg baby. 2nd trimester waktu yg sesuai. Sy dlu 3rd trimester bru cri sbb kekangan masa.

2nd trimester plg sesuai 5-7 bulan.. Masuk 7 bulan dah mengah dah.. 5-6bulan plg ideal.. Hati2 ya Mommy..Take Care 😍😘

Husband ckp tggu 6-7 bulan.. 😅.. Sbb nti bole scan gender skli.. Skrg ni just servey2 je dlu wlaupun da 5 bulan..

5 bln sy dah start beli cikit2.. Walaupun scan nmpk girl tapi masih beli baju unisex.. Takut kuar nnt boboy pulak..

5 - 7 bln sbb masa ni rata2 ibu hamil dah xde morning sickness n dah blh buat scan jantina baby 😊