Kuning baby

Ade x mummy mcm anak saya?Hari tu dh kluar nicu turun smpai 6.7 bilirubin dia,lepastu naik 8.7 lepastu skrg muka dia dh kuning balik.Ade ke mcm ni?kuning turun naik.anak sama darah dngn saya darah o+

1 Balas

Ada awak. Reason kenapa boleh turun di nicu sebab disokong oleh rawatan Fototerapi. Awak nak sewa lampu Fototerapi pun boleh. Ada pakej2 dia. Anak saya prolonged jaundice 2 bulan. Saya cuma kerapkan penyusuan setiap 1-2 jam. Itu je yang saya buat. Lagi satu jaundice ni akan hilang dengan sendiri. Tak perlu risau ☺️ Cumanya jangan culas dalam menyusukan baby. Mesti on time.

1y ago

Ya sebab disokong oleh rawatan Fototerapi. Bila dah discharge bergantung sepenuhnya pada penyusuan. Awak jangan skip jadual susu. Paling lewat 2 jam. Baby jaundice suka tidur. Jadi kita yang kena kejutkan baby untuk susu. Anak saya umur 2 bulan baru hilang.