Perlu Ke X

Ade x mommy2 lepas bersalin makan jamu untuk dalaman..... Sye dlm dilema... Bby x kuar lagi...tp mak mertua beria suh beli n makan jamu...... Ade je org x mkn jamu.. Tp sihat jew......

2 Balas

Sy prnah Tanya kawan2 yg dah bsalin..diorg de bgtahu..x penting pn bli jamu, sb blom tentu pas bsalin kta bleh mkn..Kang x pasal ank kna kuning, lgipn bby menyusu badan takot panas.. klu nk mkn jge jamu bli lpas bsalin..tgk condition BBY camna... Tapi nurse pn x galakkn mommy mkn jamu.. mcm minyak urut n minyak panas tu penting la, yg penting pas bersalin mommy jga pemakanan pn dah memadai..itu pd pendapat sy la sis..

5y ago

Betul Tu..jga pemakanan lagi penting kot..berbanding mkn jamu..

Sy xmkn pn. Hihi.