37 weeks baby songsang 😭

Ade tips tak ibu ii 😭 #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

12 Balas

I pun songsang masa w37 masa baby 1..sebelum tu Ada Cuba buat knee chest exercise tapi x pusing juga..last last I ecv kat hospital kerajaan baru pusing..lepas ecv 1 minggu dah beranak normal..Cuba la ecv..x sakit pun..biasa biasa je..baby ke2 dah siap pusing masa w34..

2y ago

Tapi saya songsang lain bukan breech saya songsang oblique kena czer😭

Sy xpernah alami, tapi ipar saya pun doc bgtau anaknya songsang masa 36w. Doc suruh kerap sujud. Tapi malangnya baby xmau juga pusing. Jadi dia kena operate masa 39w. Alhamdulillah dah selamat pun lahir bln lepas.

2y ago

Alhamdulillah 🤲🏻 tu la skrg tgh kerap sujud jgk ni harap ii baby boleh la berpusing🥹

baby saya transverse lie..pakej skali dgn uri kat bawah dgn fibroid kt pintu keluar...mmg kne caeser jelah jwbnye..harap2 dpt bertahan smpai mggu dpn..ni pn sentiasa sakit2 terutama kalau berdiri..nk berjalan apatah lg..

2y ago

Saya baby songsang oblique bukan breech tu yg kena czer jgk ni nnti

kalau dh cuba semua tips dan petua..berserah jer lah sis😂..mcm sy dulu mcm2 dh cuba..baby tak nk jgk..36 minggu sy ceaser terus😅

2y ago

Sama jugak saya😌

kerapkan berjalan, buat senaman kaki spt butterfly, slow squat dan lain2. pujuk juga baby untuk pusing. semoga membantu

2y ago

Hari ii saya buat tpi doc ckp kena czer😭

sy dh mcm cara senaman gn sujud tpi bby pun xmau jugak . skrg sy dh slmt bslin czer 1/8/22

lewat juga sis dr detect? saya tiap bulan cekup so mmg always alert dgn baby..hope all ok ya sis.

2y ago

oh saya cek swasta hehe so tiap kali cek up mmg scan baby.hope baby sis ok tau dgn ibunya sekali

ada tgk kat tiktok senaman tuk baby songsang..try lh.insyaAllah..

Buat senaman. Boleh cari kat youtube cara senaman utk baby songsang

2y ago

Baik thanks❤️

try sujud lama then pujuk baby

2y ago

Saya dh buat , tpi doc ckp tk boleh nk pusingkn baby😭kena czer