Alahan susu

Ade tak yang tak boleh minum susu? Sy preggy 6 week. Bila minum susu je mesti sy akan muntah. Ade solution ke?

16 Balas

saya langsung tk amalkan susu. Alhmdulillah selmt bersalin. Cube amalkan makanan sunnah yg menguatkan kandungan seperti kurma, madu, buah delima, minyak zaitun, minyak kelapa dara. atau pon boleh beli JUS MAMARIAM. jus ni dh siap semua skali maknn sunnah. saya cuma amalkan JUS MAMARIAM ni sahaja. Alhmdulillah hari2 bertenaga walau tk ckup tidur. HB pon naik sampai 16. Alahan pon tak ada. Tapi saya suggest beli satu botol dlu utk puan try serasi tak dngn badan puan. sebb saya minum serasi.. bole cari di instagramm. JUS MAMARIAM ni

Try susu kambing. Cari yg ada flavor. Saya jenis x minum susu. Tapi masa pregnant haritu saya boleh plak minum susu kambing. Saya minum susu addin premium hemico. Susu kambing + kurma + badam

Saya mmg jenis tak minum susu. Saya makan tab similac pramilet. Doc kata takpayah minum susu pun takpe sbb calcium content dalam tab tu dah cukup.

takpe sis awal2 memang mcm tu..tekak rasa loya nanti bila dah masuk 5 bulan try minum susu balik..mesti masa tu tekak dah boleh terima..insyaAllah

Amik susu kambing, atau apa2 sumber kalsium. Tauhu, tempe etc. Atau amik supplemen kalsium (lebih bagus mintak doc prescribe)

X yah paksa dulu sis 1st trimester normal ada alahan makan minum mana yang boleh telan dulu dah 2nd trimester baru Cuba lagi

sama ngn sy sis. sy minum milo tin je. nt dh bole minum baru minum. sy dh nk masok 5bulan alahan xhilang lg

sya pun alahan..bila minum, dua jam lpas tu muntah masam...sya pun pikir ni apa solution..

Boleh try susu kambing. Sbb sy pun sama mcm awk. Tp bila minum susu kambing boleh minum.

sy pn minum jus mamariam..dah 4 ari.alhamdulillah rasa loya tu kurang