Serious Questions!!!?

Hi, ade tak mommies2 yg kene buasir mse 3rd trimester?? Nanti boleh ke bersalin normal? Buasir terkeluar, tpi tak sakit. Cuma nk msukkn balik tk boleh. Nnti time nk meneran effect ke? Atau jdi makin teruk? Kee dr terus decide utk czer? Ade spe2 ade pengalaman tak? Ciri2 buasir sme mcm sy, n dia boleh bersalin normal? Tolong jawap.. risauuu sngttt sngtt. Lgi stu, boleh hilang ke buasir ni lps bersalin nnti? Sy ade buat research, tpi katanya payah nk hilangkan buasir time pregnant. Mcm mana pun dia akan ada semula time meneran nnti. Prgi klinik pun katanya boleh susutkn bengkak n kurgkn sakit je. Tpi sy punya tk bengkak n tk sakit. Just gatal je. Mcm mana ya mommies. Siapa ade pnglamn mcm sy, sy cuma nk tau boleh bersalin normal ke tak😭 n apa effect lps bersalin, mkin teruk atau buasir tu akan hilang. #SeriusTanya #firstmom #bantujawab #ingintahu #bantusharing

25 Balas

time sya preggy pun ada kna jugak....bengkak and sakit...after i use kapur sirih...buasir trus pecah and kluar brd*rah lah

Saya pernah buasir masa 3rd trimester jgk, tapi bengkak sikit je. Makan ubat je sehari dua camtu terus baik...

sy pernah jgak jadi masa dah msuk 3rd trimester .. so far msa bersalin normal ok je.. lps bersalin buasir dh xde ..

2mo ago

thank you sis. sy takut sungguh kalau kene czer sbbkn buasir. dh la anak first. kalau boleh anak first tk nak la czer. tpi kalau kene czer dsbkn complication lain redho jela kan.. nk buat mcm mana. jnji baby selamat.

sye pun sme... boleh je branak normal tp tu lh mmg x hilang pun buasir ny

puannya buasir dh tahap berapa?adakah 3 dan 4 atau br tahap 1?