Bloated + Heartburn

Ade ssiapa tak tahu jenis jenis makanan berangin yg preggy mom kene elakkan selain pulut, air bergas, roti putih semua? Saya dh try elak tp ttp rasa kembung sgt2 lepas makan, dh muntah baru okay. Pdahal tkde rase mual pon. Setiap kali makan mesti jdi mcmtu, perut lapar sgt2 tp tkboleh makan byk 😢 Btw sye dh 22weeks #firstbaby #firstmom

1 Balas

Ada mkn pedas ke? Klu ada cuba elakkan dlu. Sy klu mkn pedas mmg heartburn teruk. So mkn la sup2, bubur buat smntra