Keputihan

Ade sesiapa mommy dkt sini keputihan teruk masa hamil..nak buat ape ye

8 Balas

saya pun banyak keputihan siap kaler kuning nak hijau lagi. apa saya buat is lepas g toilet tak pakai panties biar dulu or sis boleh keringkan. ada orang cakap basuh gan air didihan sirih suam. tapi saya tak try yang tu. setakat ni saya buat yang atas tu dulu. tapi saya tak keja la. duk rumah saja so takdak la awkward tak pakai panties. sis boleh try pakai pantyliner juga. tapi make sure yang tak scented.

Dulu masa anak first sy jdi mcm ni...smpai dh nk hijau...tp x gtal....cuma dy skit kt bwah perut.....doc sedut cecair tu.then.dy.bgi ubt masokkan kt bwah.....lpstu Alhamdulillah..ok.... Kena cek kt doc sis.if.trok...sbb dy.efek kt bby nnty.....tp klo.rsa mcm biasa je....just.minum ayer putib bnyk2...n kurgkn basoh miss v dgn sabon yg ad pewangi bnyk...

sy xtruk tp doc cek dlm vagina ckp ada..tp xtau la byk ke cmne kn..xde plak gatal ke ape..n bg pil untk insert dlm vagina..xguna lg sbb tkut😣 blh x klu xnk guna😣😣😣

5y ago

Tak sakit pun sis. Sy dh 2 kali pakai. Lagi lega lps pakai ubat. Rasa fresh jee

Minum air masak byk2..kurg kn mknn bminyak..cuci selalu dgn air,jgn buh sabun..tukar seluar dlm yg kering dgn kerap..inshaallah ade perubahan..

Sme la kita...sy selalu cuci dlaman dgn air suam..setiap kali pergi toilet mesti kena cuci kalau tak keputihan akan bnyk..

Kurgkn minum berais , cra pmknn sma , kalau rsa truk and gtal , refer kk trs

5y ago

Ok sy cuba tq mommy

bnyk mnum air ptih sis supya hilng kputihan

Xyh risau sgt ea