Persoalan.. salam kawan² semua.. sy nk mntk pendapat..

ade sape² yg tahu ke mengenai subchorionic bleeding? apa punca dan apa cara atasi nye?

1 Balas

pd minggu 11, sy mengalami pendarahan (subchorionic bleeding). then sy dah refer ke klinik swasta. alhamdulillah, semua ok. jantung bby pun normal. doktor pun bg ubat duphaston utk kuatkan rahim. lps dah konsum ubat tu sy rse better. pd minggu 15 pula, berlaku pendarahan lg. sy terus refer hospital krajaan. sbb risau kali kedua bleeding. then, doktor cek sume ok. jantung bby pun normal. doktor cuma bg nasihat utk sntiasa pantau shj n doktor ade bgtau klau pendarahan sikit, x perlu dtg hospital sbb bleh jd normal utk tisu2/sel2 janin melekap pd rahim n bleh jd mungkin nnti ade risiko keguguran akan dtg.. tp doktor tkde bg ubat ape2. Skrg sy selalu asyik rse risau je klau jd lg bleeding. mohon pendapat/nasihat ye.. terima kasih

1y ago

klinik o&g tu ape.. sy first time pregnant. bru dga nama klinik o&g. yg sy tau klinik kerajaan n swasta je 😅