Masuk angin atau gastrik

Salam hye mom's nk tnye sy da 13w2d , sy rase sakit perut yg teramatt sgt dari tghri td smpai skrg . Mcm msok angin pon Ade mcm gastric pon Ade jgk . Nk pegy klinik tp husband keje mlm . Sape Ade Kene keadaan yg mcmnie boleh komen Tak ? Ade cara nak atasi ?? #firstmom #firstbaby #ingintahu

2 Balas

ni sy pernah kena masa mngndung kedua. sy kena mcm ni teruk smpaii ke tnds mmbuang trlalu kerap. sendawa byk kli dn lenguh bdn,lemas.. tp dlm byk2 sy kena,mcm sis nilah sy xtahan. bila sy kenalpasti kenapa,rupanya sy lmbt makan pagi dan lmbt masa mkn. dan yg terutama skali sbb sy ada minum susu jenis soya. rupanya sy xboleh minum susu jenis soya dan supplement penahan lapar. dulu ok ja,preggy x ok pula. makanan lada dan makanan jenis sejuk pun rupanya sy xboleh makan. bole sakit perut🥺🥺

Saya pun pernah kena mcm ni waktu 13w haritu. Sbb lambat makan. Pukul 10 baru makan. Skrng lepas subuh terus makan or amek oat. Okay dah takde sakit. Ada baca yg nk masuk trimester 2 ni kita akan lagi Kerap lapar. so xboleh makan lambat2. pastu kena tukar seluar, pakai seluar mengandung. nti senak pun sakit perut.