Cyst Dan Hamil

Ade ke mommy2 Yang ade cyst , Dan Hamil ? Boleh kongsi kat sini.tq #bantusharing

2 Balas

saya ada cyst semasa hamil. 1st pergi jumpa doktor masa kandungan 5 minggu utk scan, dktor x jumpa kantung, tp jumpa cyst.. scan lg sekali masa 7 minggu dah nmpk kantung, tp cyst masih ada.. scan masa minggu ke 12, Alhamdulillah cyst dah xde.. doktor ada bgtau, kebanyakan cyst akan mengecut bila janin membesar 😊 biasa doktor akan pantau je saiz cyst tu supaya x membesar

1y ago

Hi Qiesya Syafiqah, cyst saya masa tu bawah 2cm. Skrg sy pregnant kandungan seterusnya, masih ada jenis cyst yg sama (di kiri ovari). week 6 ukuran dlm 2cm, skrg week 12 ukuran dah 1.4cm. cuma saya ada cyst di ovari kanan saya, doktor suspek dermoid cyst bdasarkan scan, dan saiz maintain dari week 6 smpai kini 2cm.