susu the best utk berat naik after baby setahun

Ade cadangan tak mommy2 slalu gune susu ap yea , bby sy da nk masuk stahun but berat still tak okay .

5 Balas

Semalam appmt anak setaon 4 bln... 3 bln yg lpas berat masih 6.4... Risau gak sbb nurse kata kalau brt tak naik2 gak kena jumpa doktor... Myb kena kzm la katanya... Slma ni pon susu badan sepenuhnya... Tp syukur smlm pi timbang anak dah naik 1.1kg... Syukur sesangat... Kiter bg anak minum susu enfagrow vanilla... Suka dia minum... Sblum ni try gak banyak susu dah. Semua tolak... Syg nengok susu beli banyak tak minum... Akhirnya jumpa susu yg serasi....

5y ago

Nnti kte try . Smalam bru lpas appment . Nurse bising lahai berat still bwah line . Next appment kalau tak naik nk refer dietion. Haish malas nye nk kne refer2 ni

Cuba susu dugro fruit n veg n bg vit pelan2 ok nt x ap ank tk berat yg pnting dia sihat .

Sy pon mengalami masalah yg sama.. anak sy dah 2y 6 m tpi berat dia masih sama 9kg jen😥😥

5y ago

Ank saya da nk stahun berat bru 6kg . Takat tu jea pun tak naik2 da 2 bln.

try susu lactogen.. inshaa Allah berkesan 😊

5y ago

oky sis..😁

try minum susu s26.

5y ago

Now mmg dy mnum s26 . Tp mcm tu jea berat nye . Haih . Pening da .