Posisi tidur yang selamat semasa hamil?

Adakah tidur terlentang semasa usia kandungan 19minggu bahaya bagi bayi ?

2 Balas

Sbrnya tak elok tidur terlentang. Tp ada 1 kes, my housemate time Uni dulu, dia ter"pregnant time studay luar nikah.. & dia cuba sdaya upaya tunjukkn dia tak pregnant even org tau dia pregnant.. dia tidur terlentang stiap malam mcm tkde ape jadi ,. Apa smua tk jaga.. but endup baby kluar sihat walafiat. So mgkin depends on badan juga kot..

Tak digalakkan. Bimbang oksigen / darah xsmpai ke bayi. Dan mmg x selesa tidur terlentang bila dh masuk 3rd trimester. Cuba tidur mengiring, beli maternity pillow utk praktis. Atau letak extra bantal di belakang bila tidur mengiring.

2y ago

okay sis. Thankyou ya.