Assalamualaikum nk tanya ,sy kawin nak dekat 6bulan dah tapi period teratur setiap bulan datang ,

Adakah sy perlu buat ujian test pregnant ?kdg² period tu dtg awal dari period yang selalu dtg tarikh biasa period tu

2 Balas

ia normal puan ms awl2 kwen kekdg awal sgt dtg period sblm date spttnya .kekdg lewat few days....dsbb hormon sbnrnye..mg dpmudahkan segalanya amiin

11mo ago

tapi Haid sy tidak lewat sis selalu awal dari tarikh biasa dtg

Sy sama mcm awk, lps kwin period jdi lebih awal, hormon tu, kalau terlepas period baru buat test

12mo ago

Ya betul sy pun sama biasa cycle sy 35 hari, lps kahwin jadi 27 hari