Selepas habis pantang

Adakah sebagai seorang ibu anda lebih lapar setiap kali selepas menyusu??? makanan aoa yang anda makan seharian..sila kongsi tips

1 Balas

Tak lapar dlm keadaan begitu. Saya sangat lapar on time jika lewat makan: waktu sarapan, lunch, minum petang, minum pagi, dinner. Saya cuma berasa haus shj slps menyusu. Jika menyusu dan tertidur, bangun rasa perit tekak dek haus. So, pastikan minum air secukupnya bg ibu menyusu sbb ibu menyusu kena minum air banyak. pernah Saya minum melebihi 3 liter air kosong. Makan makanan tinggi kalori, protein, serat; saya makan biskut kering , vico, susu, nestum oat, roti wholemeal, telur, big breakfast, kurma, buah, sayur, semua lah makan kecuali yg saya alahan. Selepas bersalin saya alah udang sbb gatal tempat czer.

2y ago

Menyusu badan ni, kalori banyak turun. Itu sebab ibu menyusu kena tambah 500 kalori drpd kalori wanita biasa. Nutitionist KKM ada share saya poster pasal pemkanan ibu menyusu. Nnt sy kongsikan kat sini.