Kongsi pengalaman anda

Adakah ibu mengandung dibenarkan makan aiskrim banyak kali dalam setiap minggu? Adakah ianya akan memberi kesan pada kandungan?

1 Balas

aiskrim ada gula. kalau ada gdm mmg tak boleh makan setiap minggu. ibu gdm yg tidak terkawal boleh buat size kandungan jadi besar dan byk komplikasi lain pada ibu gdm tak terkawal. kalau takde gdm, takde masalah pun nak makan cuma berpada jugak. ikut kepada tahap kesihatan masing masing. kalau ikut pengalaman, saya takde gdm jadi mmg saya ada makan aiskrim seminggu dua sekali. kandungan sihat dan normal sampai bersalin