Saiz payudara

Adakah saiz payudara mempengaruhi berapa banyak susu dihasilkan? Sebab sebelah kanan kurang susu kerana saiz lebih kecil dari kiri

7 Balas

size payudara x mempengaruhi berapa byk susu yer. susu bdn terhasil bila ada demand. jgn bagi sebelah side je. bila krg ransangan dri bby, maka susu akan mula drop. supply and demand. kena bagi both side. kalau now bagi belah kiri, nnti next menyusu boleh bagi belah kanan, atau boleh pam/marmet yg belah kanan selepas menyusu. or marmet dulu sebelah kanan sebelum df baby.

1y ago

yes, betul komen dr mommy ni❤️

sy sblum prgnant saiz 32B. skrg 34. tp susu Alhamdulillah sentiasa cukup untuk baby. nak kata bnyak sangat tu xlah. tp cukup la ntuk buat baby kenyang bila minum sebelah. sebelah lagi sy bagi untuk next menyusu. gilir2 kiri kanan gitu

Tidak!!!! Sy saiz besar tp pnya payah nk keluar susu. Nk kena picit urut and mkn itu ini bagai. Tensen sy. Sy bg anak susu formula je

x sis..mcm sya saiz sdhna pun tp air ssu tak byk..bgitu juga sblh knan lg byk mghsilkn susu dr sblh Kiri..

size tak mempengaruhi kuantiti air susu. its about supply and demand.

Tidak ada kaitan psl saiz.

tak lah