pregnancy weeks 9+

Adakah normal pregnancy weeks 9+ perut trasa sakit di bahagian bawah?

77 Balas

Samala, almost 8week rasa sakit di bahagian bawah kadang sebelah kiri kadang kanan..second baby after 9 years, rasa macam 1st baby balik..

2y ago

kita sama.. jarak ngan sulong 14 tahun.. g buat buku pink dah mcm bby 1st xingt ape dah..

sy smpai berguling sakit. dktor bg ubat kuat rahim. sebb sebelom ni ad sejarah gugur 14minggu kandungan tak menjadi... sy tk mkn pon ubt kuat rahim. sebb tkde bleeding spoting @ patut je sy mkn sebab ade sejarah gugur

3y ago

saya gugur time Positif covid(5bulan cukup sifat)situasi saya sama laa mcm awak... ubat kuat rahim tu, suntik ke ubat makan ye sis?

sy preggy 10minggu , tapi sy ada alami pendarahan mcm period tanpa henti sejak minggu lepas lg . sakit pon lebih kurang segugut . tapi ahad baru² sy dah scan dekat klinik swasta kantung baby still ada . adakah normal ?

2y ago

sis mcm mana skrang?

Saya masa 5w sakit sebelah kanan. Scan kt klinik doktor nampak ada cyst 2cm. Tapi dia kata normal sebab hormon.

2y ago

cyst tu bila baby dlm rahim dh besar. dis hilang. alhamdullilah... kebanyakan ibu hamil sllu dpt cyst fibroid. lps bersalin dia xde..hilang sndri. tp ade jgk sesetangah yg ade.. dan makin besar. itu kne buang la.

saya pon sama.. dengan tekak2 dari awal sampai la 9 week rse skit bwah perut. atas perut dan tekak.. kadang2 stress.. ni anak no 3 lepas 4 tahun bersalin.. tp rse mcm baru nk 1st bby pulak

normal tu sakit bawah perut.. saya baru rasa sakit semalam ambik ubat kuat kan rahim, now alhamdulillah dah kurang sakitnya saya dah 9week 5day, Alhamdulillah baby sihat..

walau post ni sudah lama tapi sy mau komen juga. yaaa rasa begitu juga sekarang pastu berdenyut di perut bawah lagi² waktu baring terlentang di waktu malam.

Normal.. Yg penting xlama dan xsakit sgt smpi ibu x dpt tahan. Kejap2 tu normal dan msh blh kawal... Itu normal.. week 12 mcmtu dia akan mula hilang sndri..

Saya 4 weeks cramp teruk. Tak pernah lagi rasa cramp mcm ni. Pinggang mcm nak patah. Belakang & peha sakit. Bawah perut paling sakit. Doc bagi paracetamol je

nak tanya kalau pregnent 9week positive covid makan panadol boleh tk.. sbb x tahn sngt sakit bdn demam.. oksigen smua normal..pantau dri umh je.. ke ad ape2 effect?

3y ago

saye makan panadol mase positif n pregnant.. siap masuk hospital sb post covid . doctor bagi antibiotik n ubat batuk. ade sukatan n jenis panadol yg tak boleh ambil sis.. try Google.