28 minggu perut memulas dan baby mengeras adakah normal?

Adakah normal perut memulas dan baby mengeras 28 minggu? Dalam sehari kerap kena.. tu false contraction ke ?

2 Balas

Saya ada juga rasa macam tu waktu 26 weeks, bila baca2, orang kata normal je sebab false contraction.. but sebab kerap sakit and risau sangat terus ke hospital.. Doc mula2 syak preterm labor but bila check2, rupanya UTI aje (jangkitan pada saluran kencing).. dah sumbat ubat and makan antibiotics, alhamdulillah 2,3 hari perut dah tak mengeras and tak rasa sakit macam senggugut sangat.. kalau sis risau, pergi aje hospital bahagian bersalin tu utk check, insha'Allah doc mmg tak kan marah sis.. tapi pakai kain batik siap2 sbb haritu baru tau rupanya kena pakai dari rumah, senang doc nak check.. huhu..

Rasanya normal sbb sy dlu masuk 28 week pun mcm tu