adakah itu tanda sakit mata? apa yang patut saya lakukan?

adakah normal pada bayi usia 11hari mempunyai tahi mata yg banyak pada sebelah mata sahaja kerana tiada tanda merah atau bengkak pada mata bayi.

2 Balas

Pg klinik sis.. Nnt doc check..

5y ago

tq ☺️☺️

Itu normal sis... Kalau nk ilang sakit mata dan tahi mata tersebut... Alirkn air susu kita dkt mata bby..repeat dia tiap2 hri smpai mata bby sembuh..sbb xde ubt tuk mata bby klu jd mcmtu..kcuali dgn gunakn air susu kita sndri... In shaa Allah ok dan sembuh..hritu ank sy pn alami bnda yg sm..ada doc pakar tu ajar cara alami suh sy buat mcmtu dkt.mata bby... Nti tahi mata xkn melekat pd mata bby..dan lm2 nti merah akn hilang..tp kne rajin selalu alirkn susu dkt luar kelopak mata bby..bkn dkt dlm tw titis susu kita..tp dkt luar kelopak mata bby... Sapukn air susu kita

5y ago

Most wlcme mommies 😘hrp ianya dpt mmbntu mommies..mg ank cpt sembuh..aamiin