Flek coklat masa hamil 5 minggus

Adakah normal kluar flek coklat saat hamil 5minggu5hari tapi kluar sikit ? . Risau sgt .. siapa ibu atau bakal ibu mngalami keadaan sama#bantusharing

6 Balas

macam saya pun minggu ke 5 ada sekali spotting dark brown, minggu ke 6 sekali. tp sikit, only bila wipe dgn tisu. setitik dua je kat pantiliner. my friend a doc, dia cakap its not normal, tp if takde rasa cramp yg kuat sakit di pelvic area dia suruh bedrest dan stop buat kerja rumah, even basuh pinggan. banyakkan baring dan letak bantal bawah kaki. maybe dia tak nak kita terlalu risau, nanti effect emosi. 6w 2d saya pi scan, alhmdulillah dah nampak kantung di rahim. tp this time doc pesan if ada spotting lg cepat2 pi klinik. lagi cepat kita refer insha Allah lagi cepat doc boleh bg rawatan yg sepatutnya. another possibility mungkin rahim lemah, jadi nnti doc akan bg ubat untuk bantu kuatkan rahim.

2y ago

Allahu, moga ada rezeki lebih baik untuk sis insha Allah aminnn

Sblm ni sye mcm tu juga.. tapi sye gugur bulN 12 tahun lps.. strt dgn sporting coklat bleeding cramp perut hari2… tpi mmg takdirnye keguguran.. xboleh nk buat apa.. cuma sis banyak kan rehat dulu ye…. Masih awal kan… tpi skrg saya preggy semula dh 2 bulan , alhmldh xde pon sporting apa2 yg keluar ..mungkin bdn sis penat… banyak kn rehat

Spotting tu sis. Keluar banyak tak? Sbnrnya spotting ni boleh jadi tak normal boleh jadi normal. Kalau x banyak , ia dikira sbgai spotting. Bergantung kepda kebanyakan darah tu keluar. Tp untuk kepastian baik sis pergi clinic obstetrician untuk check kesihatan sis dgn baby.

2y ago

Sy skrg pn tgh bleeding on off on off tp xda rsa sakit apa smua sis. Smpai di hos diaorg ckp threated miscarriage. Tp sy pilih untuk keep dlu sbb sy yakin peluang tu masih ada even tipis 🥹 sy harap sis dn baby ok tau ❤️ may God Bless you and your baby

Saya masa 7w keputihan coklat juga tp x bnyak la.. sehari 1-2 kali je kluar. Tp 4 hari je pastu stop dah tak kluar dah smpai skrng. Pg scan masatu nmpak kantung pastu dinding rahim ade darah (tu yg spotting kot). Alhamdullilah dah xde dah skrng ..

2y ago

Saya lepas dpt upt positive selang 2 minggu baru scan.. tu pun nmpak kantung je

jangan telampau risau. maybe dia masa dalam penyewaan tak semua orang sama. Macam saya spotting 1 pad penuh pastu esok nya sikit2 sampai 2minggu lebih baru stop cuma kena hati2 lah

2y ago

ya sis . skrg sy bnyk bersabar . mudahan ada rezeki masa akan dtg lagi .

Sy pun sis,,pergi klinik doktor tu cakap mngkin gugur tp msa tu bru 4weeks kot,,but skrg tnda2 preggy makin kuat line makin pekat,,inshaAllah bby okay

2y ago

Aamiin sis