22 weeks.Bby kurang tendang

Adakah normal bby kurang tendang dlm minggu 22 weeks ( 5 bulan ).Sebelum ni kerap. 1st bby

58 Balas

ade tak cara untuk hilangkn sembelit.sya bru 22minggu

2y ago

Situasi kita sama,sy makan lactul lepastu minum air masak banyak². 😅

sy pun bru 22 week … bby aktif sgt … g scan ritu pun doktor ckp bby aktif … kkdg klau tgh buat koje or nk tido … terasa dia tendang2 perut … 🤭🤭🤭

22weeks normal je kadang baby gerak tp kita tak rasa sangat. sbbtu kena kira gerak baby start 28weeks sbb time tu mmg dah rasa tendangan dia lebih kuat.

sy pun mcm tu jg..masa week 20..bukan main tendang..skg dah masuk 22 week kurang pula..kecuali tengah baring santai..baru rasa gerakan bby...

Hmm saya pulak rasa sedih. Saya dah 21mggu tapi tak rasa lagi gerakan dia. Check kat kk baby sihat je. Cuma saya je tak rasa gerakan dia lagi 😔

3y ago

mgkin awl lg kut.. tunggu dlm dua mggu lg

salam mommies.ada tips tak utk legakan batuk .sy 2minggu btuk xlega mcm ada bunyi kt nafas bila batuk, doc bg ubat batuk xlega2

masuk 3hari dah puasa baby saya klu siang tak aktif...risau juga mula2 tu,tp klu dah waktu berbuka dia aktif sgt😁

normal sis.sbb bby bkn xgerak.kdg sbb dia pindah2 tempat.kedudukan dia yg buat kita xrasa.ataupn kurang rasa.😊

kacau la dia..nanti dia gerak la tu..cuit2..tak pon berjalan dgn cpt..inshaAllah bgun terus..🤣🤣🤣

Normal, fetal movement will be inconsistent till 28 weeks. If you still worried, please consult ur doctor.