22 weeks.Bby kurang tendang

Adakah normal bby kurang tendang dlm minggu 22 weeks ( 5 bulan ).Sebelum ni kerap. 1st bby

56 Balas

ye ah tu, sama dengan saya.. 2 hari masuk 20 week tuari kemain gerak.. tu la first time dia gerak, so teruja yakmat.. lepastu tetiba dah tak gerak, kita ni dah cuak, cari laa info sikit2 dari post preggy semua kat group fb.. adeh.. cecepat pi scan, ws dgn nurse kd, dia marah kenapa baru nak bagitahu sbb saya biar dia tak gerak masatu 3 hari dah.. saya ingat normal.. bila dah pi scan, alhamdulillah baby nya baik2 je.. gerak2 je, doc tu ckp mungkin perut ruang sy besar, plus lak kulit sy tebal jugak doc tu ckp.. tu kurang rasa.. masa sy risau tu puas gak tekan perut sana sini, sampai kedalam tangan ni, bila bagitau doc scan tu, dia ckp jgn tekan kuat2 nanti takut uri nya teralih ke bawah.. pi scan kat doc swasta, even doc laki india muda, sgt ramah, sgt jelas explain dia, tegur2 lagi sblm balik tu jgn stress2 senyum sikit.. hihihi..

22 weeks bby byk rehat tdo cuba cari patern tdo dia.. mcm bby sy siang2 senyap je.. dh lepas asar sampai ke mlm duk aktif ketuk2 perut ibu ni😅😅

6mo ago

sama lah baby saya pagi syp je ptg bawa ke mlm aktif sgt smpai sy xbole nk tido

sya pn risau hari tu..baby pagi dn malam sja gerak2 halus...trus pg scan, baby kuat tido rupabya😂 klau mkn manis ke sjuk dia xaktif..tpi tiap kali sya minum susu, rasa dia melompat2 saja😂😂

2y ago

hmmm ni sintem.sama lah mcm sy....kuat manis mmg kurang gerak kalau mkn pedas2 hbs gusti dlm perot

Setiap pagi bangun tidur terus kejut kan dia sis nnty mesti dia akan bagi tindak balas, tapi kne fokus kadang2 dia bagi tu tindak balas kita perasan tu yg kadang kita rasa mcm bby x gerak, bak kata doktor kulit perut tebal 😆

6mo ago

beza kita,sya yg sulung 18w dh rsa aktif kemain..sec ni 22w pun rsa jentik2 je 😂,ank slung boy..no2 xtau lgi sbb xscan😂😂,tpi bnyk prbezaan lh..lgi prt,slung prt bujur..no2 ni bulat

kalau takde gdm boleh je minum anmum tu. Kalau ada, better jangan sebab tu tinggi gula. Saya ada gdm. Minum air kotak fresh milk perisa original. Tu pakar dietitian suggest kan. 😅

2y ago

kena tgk jugak jns susu Pregnant.. sya mnum enfamama, frisomum, similac ok je.. even ritu mmber bgi banyak sample anmum coklat.. Alhamdulillah xsangkut.. cuma kena control mknn atau mnuman manis yg lain..

sya msa 1st bby,18w aktif dh..22w mkin aktif cuma dia ad rutin tdr lh,lpas subuh dia bngun pstu pkul8 pgi dia tdr blik..tngh hri plk bru bngun,mlm lpas mgrib dia tdr..bngun plak subuh esk😂,skrng pun rutin tdr dia cmtu..sec bby ni 22w5d xbrp nk tendang😂,gender pun xtau lgi..yg 1st boy,sec xtau xscan lgi..tpi mmg beza lh

hqitu sya pon jadi benda sma msa kandungan 23w. sya refer ke hosptal. doct gtau normal ja. sbb kndungan 26w bqu bleh check grakan baby. sbelum 26w tu baby bru blajar nk gerak😁

Klau sblom. Ni kiqt tibe xgerak ptut rsau wlau blum kira kick https://chat.whatsapp.com/D2YoMYjnX8e1lC1skBLeaW Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2022 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat ☺️

sy skrg baru msuk 19w,tp baby aktif sgt..bila dia x gerak,kita yg terlebih risau..tp klau usap2 perut,pggil dia,dia akn bls balik..try la buat cmtu..dia ada tu..hee maybe tgh tdo kot..

Saya pn ada mcmtu..bila pergi spital check..baby ok..dh 3 4 kali saya ke hospital..tapi baby Alhamdulillah ok..apa2 pn kene ke hospital @ refer doktor ye