Normal atau sembelit?

Adakah normal bayi 7 bulan membuang air besar najisnya keras dan kemudiannya diikuti lembut..adakah normal?atau ianya dianggap sembelit? #bantusharing #ingintahu #firstbaby

5 Balas

Hai. Kalau sembelit tidak normal mommy. Mungkin kurang minum air putih/ makan buah buahan atau jika ambil susu formula mungkin susu formula yang tidak bersesuaian. Jika kerap mommy boleh bawa anak ke pediatric untuk nasihat yang lebih membantu.

sis boleh cuba sapu t-rub balm dekat anak sis.. inshaallah serasi dengan anak sis.. anak wani selalu sapu t-rub balm sampai sekarang alhamdulillah tak ada masalah sembelit kembung😊 kalau sis berminat boleh www.wasap.my/60138661354

itu tandanya kurang mnum air mommy. anak saya kalau kurang mnum air akan jadi mcm tu,kesian tgok dia meneran. bila dh keluar najis lembut tu lega hati saya. kena bykkan mkn buahan dan sayuran utk dptkn zat yg secukupnya

Cuba bagi baby puan mkn buah pear, banana, dragon fruit merah. Anak sy terus membuang lps mkn 3 buah ni.

taknormal..beri dia minum air suam secukupnya..bagi makan buah