Normal atau sembelit?

Adakah normal bayi 7 bulan membuang air besar najisnya keras dan kemudiannya diikuti lembut..adakah normal?atau ianya dianggap sembelit? #bantusharing #ingintahu #firstbaby

5 Balas

Hai. Kalau sembelit tidak normal mommy. Mungkin kurang minum air putih/ makan buah buahan atau jika ambil susu formula mungkin susu formula yang tidak bersesuaian. Jika kerap mommy boleh bawa anak ke pediatric untuk nasihat yang lebih membantu.