Buang air besar

Adakah normal bayi 11 bulan tidak buang air besar selama 2 hari?

1 Balas

normal as long baby aktif,perut tak keras,baby tak meragam. boleh bagi buah naga ,oren navel,pear,betik yg masak ranum,buah plum,yogurt natural utk lawas dan air masak secukupnya . lps mandi buat urutan ilove dan senaman kayuh basikal.just pastikan najis bukan stage 1 atau 2 ( refer google carta bristol stool chart) if baby meragam, menangis, nampak tak selesa refer doktor terus. 😊

4y ago

tq bg penerangan..sgt2 membantu..