buang air besar

Adakah normal bayi tidak buang air besar utk tempoh lebih dari 4 hari? Bayi berumur 3bln 17hr, full bf.

7 Balas

Ade pergi antenatal class baru ni. Nurse cakap normal kalau full bf baby tak berak. Kadang2 sampai seminggu. Lagi bagus. Sebab sistem pencernaan baby berfungsi dengan baik . Kalau tak pasti boleh rujuk dengan yg lebih pakar.

Kalau fully bf, normal.. tp kena tgk Baby merengek atau meragam x? Ada meneran ke? Perut keras ke? Hehe.. kalau normal, ok je tu.. kalau Masih sangsi, bwk ke klinik utk check, kita sndri pun senang hati 💜

Normal.Tapi sentiasa cek perot dia kembung atau tak.Dia ok dan selesa ok lar tu.Tak nangis2..nanti sekali dia yak2 banyak..hehehe..😁😁😁

Full bf boleh jadi . Kena check perut keras atau kembung dengan tengok baby meragam tak

Nak tnye.. Tp klau full fb normal ke sehari berak berkali2..

4y ago

Ohh.. Klau cmtu ok la.. Xde la rsau sgt..

normal sis rajin ii kn check perut tkot ii keras

Normal kalo fully bf...